Une excurision incroyable!

Idag var vi på en utflykt. Vi hälsade på sommaren och livet,  långt borta.
La Ciotat- en häftig stad vid havet (medelhavet) där det en fjord (calanques), kalkberg calcaire och en gammal viktig båtindustri. Men låt oss icke glömma de stora fransmännen Lummière vars första film utspelar sig och producerades i Ciotat!
Cassis- betyder vinbär på franska. Det är även en stad och den är känd för att göra vitt vin, i Provence producerar man nästan bara rött vin. Staden är omringad av fantastiska berg, kalkberg som ger en utsikt över det blåa medelhavet! C'est dommage att jag inte har bildbevis ännu!

Detta var bättre än svensk, varm sommar. Från ett kallt och isigt Aix till denna stora och generöst varma sol var en enormt skön upplevelse. Mycket frisk luft och myket gående gör kropp o knopp trött. Ett konstaterande är att många av oss är förvånade över att Frankrike är så franskt. Multinationella företag, englelska och den globala världen tycks inte riktigt nå in i detta land såsom andra länder. Istället regerar småbutiker, franska (överallt,jämt) och det franska sättet att leva och leva tillsammans i smhället. Visst finns det egenheter med varje land men det är märkligt att Frankrike har lyckats behälla så mycket och hålla andra saker borta i så hög grad som det fankskt har. Jag tänker att marknaden borde ha slutat knacka och börjat banka på dörren efter mer förändring.
Jaja, Alba (min kära vän och gitarr)väntar.
God natt gott folk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0